Kurumsal Programlar
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)
Zihin seslerinin ötesinde, kişinin bedenini, duygu, düşüncelerini, hislerini fark edip, anın farkındalığında kalarak, kendisine iyi gelene, faydalı olana odaklanıp, işe yaramayını bırakabilme gücü ve dayanıklı ve esnek olabilme halidir. Kendisine, yaşama dair farkındalığın, algının genişlemesi ile odaklanma, stresle başa çıkabilme, yaratıcılık, zeka, uyumlu ve mutlu olma potansiyelinin gözle görülür şekilde arttığı bilimsel deneylerle kanıtlanmış birçok egzersizi içinde barındıran bir teknik olarak da tanımlanabilir.
Etkisi, kişinin kendi içinde dengeli, rahat, mutlu ve yaşamdan keyif alabilir halde olmasını sağlamak olan bir deneyim sürecini başlatır.
Programda Bilinçli Farkındalık’a yönelik tekniklerin basit anlatımı ve düzenli uygulamasına yönelik;
- Nefese Odaklanma, doğru ve iyi gelen nefesi bulma,
- Katılımcıların kendini iç dengede ve sakinlikte, keyifte tutması için farklı bakış açısı geliştirmesine destek olmak,
- Bedeni izleme tekniklerinin paylaşımı,
- Bedeni rahatlatacak esneme egzersizleri
- Temel meditasyon teknikleri,
- Rahatlaması için mindfulness’ın 7 temel yaklaşımı ile tanışması ve bunları hayatına aktarabilmesi için somut örneklerle yaşamının parçası haline getirmesine rehberlik etmek (anda kalarak, yargısızca, kabulde, sabırla, güven, acemi bakışında, akışa bırakarak)
çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
Resilience (Dayanıklı Esneklik)
Hayatın belirsiz ve değişken akışında dengeli, dönemin ve şartların getirdiklerine uyumla, olumlu, vizyoner ve güçlü ve dayanıklı bir esneklikte ilerleyebilmenin içsel dinamiklerini keşfedip, buna yönelik nitelikleri geliştirmeye odaklı koçluk, farkındalık bazlı uygulamaları içeren çalışmalardır.
Bu programda;
- Anda ve farkında olabilme
- Yüksek bir amacı, vizyonu belirleyebilme,
- Esnek ve dayanıklı olan içsel güçle temas kurabilme,
- Organize ve azimli bir çalışma metoduyla ilerleme,
- Olumlu sonuca odaklanma,
- İlişkilerde bilinç,
- Bağlı ve sağlam ilişkiler kurabilme,
- Proaktif tutum,
konu başlıkları üzerinde teorik bilgi ve uygulamalar gerçekleştirilmektedir.
Öz Farkındalık
Özfarkındalık, kişinin kendi duygularının, düşüncelerinin, değerlerinin, yapabildiklerinin ve yapamadıklarının farkında olmasıdır. Öz farkındalık için en önde bakılabilecek dört boyuttan bahsedebiliriz.
-
Duygular Boyutu
Duygularının farkında olmak öz farkındalığın ilk adımı duygulardır. Duygu boyutunda farkındalık arttıkça, dengede kalabilmenin, akılcı ve gerçek zekanın daha çok açığa çıktığı görülür.
-
Düşünceler Boyutu
Zihnimiz harika bir kayıt makinası ve düşüncelerde bu makinanın en sağlam ürünüdür. Öz farkındalık konusunda yapılan çalışmalar kişinin, düşüncelere gelip, geçebilen ve istediğinde istediği kadarını kullanabileceği araçlar olarak bakmasına destek olmaktadır.
-
Değerler Boyutu
Değerler, kişiyi kendisi gibi yapan soyut kavramlar. Nelerin neden bize iyi geldiğini, ya da bazen neden bir şeyden, bir ortamdan uzaklaştığımızı, onun bizi neden rahatsız ettiğini görmemizi ve kendimizi daha net algılamaya destek olurlar.
-
Davranışlar Boyutu
Düşünceler, duyguları tetiklerken, bunlar kişinin bilinçli alanda farkında olunmadığı durumda tepki olarak dışa yansıyabilirken, kendini bilme, öz farkındalıkta daha derinleşme olduğunda tepki yerine davranışı seçerek ilerleme gündeme gelmektedir..
Öz Farkındalık, tüm ilişkilerinizi iyileştirirken, gelişimde, hedeflerinize ulaşmada ve en önemlisi hayatta iyi hissederek yaşama konusunda kendi yaşam direksiyonunuza geçmenizi destek olur.
Bu program ile katılımcının öz farkındalıkta kendi ihtiyaçlarını belirlemesi ve bunların gelişimine yönelik temel teknikleri öğrenerek, hayat akışı içinde uygulamaya alması hedeflenmektedir.
İçinde Dingin, Dışında Aktif
Kendi içinde dengeyi ve gerektiğinde çekilebileceği dingin alanı bulmuş olan kişi, durumlar değiştiğinde, hayatta, işte zorluklar ile karşılaştığında ana odağını yitirmeden yaşamından keyif almaya devam eder. Bu başlık altında yapılan çalışmalarda, bir yönüyle iç dengeyi devam ettirebilmenin teorik yönü incelenirken ve diğer yandan hayata taşımaya yönelik basit egzersizler uygulamalı olarak paylaşılmaktadır.
Bu program ile özellikle temel nefes, meditasyon teknikleri, bedeni esnetip, aktif hale getirmeye önelik teknikler, chakra, enerji bedenleri/ nadi sistemleri üzerine anlatımların yanı sıra uygulamalarla dengeli ve aktif hayata katkı sağlayacak alışkanlıkların geliştirilmesi için baz sağlanması hedeflenmektedir.
Amaç, Doyum ve Katkı
Yaşam amacını keşfedebilen ve doğalından gelen bir hizmete dönüştürebilen kişi kalıcı bir iç denge, mutluluk ve doyum halinde yaşamına devam eder.
Kişi, kendi amacını keşfedip, bu yolda yürümeyi yaşam tarzı haline getirdiğinde, hizmet ve katkı bunun en doğal sonucu olarak açığa çıkar.
Yaptığı iş, yaşamında tutmayı seçtiği insanlar, sosyal yaşamını yönelttiği alanlar tamamen bu hedefe hizmet eden bir yöne kayar. Bu onu, doğal, zorlama içermeyen bir akışa geçirir. Bu akış, esnek, güçlü, her duruma rahat adapte olabilen, kendisiyle barışık, ortamına faydalı bir insan olmasını sağlar. Mutluluğunu gelip, geçici ve bağımlılık yaratan dış nesnelerde aramak yerine, kendi merkezinde yakalamasına destek olur ki, bu şekilde yaşayan kişi, fayda ve katkı vererek kendisine de kalıcı bir mutluluk hali yaratır.
Bu seminer ile katılımcılara amaç, hayat doyumu ve katkı vermenin yarattığı doğal mutluluk arasındaki korelasyondan bahsedilip, deneyimler üzerinden paylaşım gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.